Екипът на фабрика Елите е посветен на идеята да осигури перфектен комфорт по време на сън на своите клиенти. Затова те използват само висок клас материали с доказани качества и произход. Грижата за екологичната безопасност е гаранция както за здравето на клиентите, така и за опазването на природата.

От 1998 година насам Матраци Елите предлага богата гама от матраци както в стандартни, така и в определени от клиента размери. Всичко се изработва в кратки срокове и се доставя възможно най-бързо на потребителя.

Всеки матрак преминава през специални проверки и оценки на своето качество. Така е сигурно, че клиентът ще получи най-доброто и пълноценно усещане по време на сън и отмора.

Пружините матраци се изработват задължително с пет навивки на пружината система Бонел. Така се гарантира тяхната здрaвина и издържливост през годините на ползване. Ако един матрак се изработи с четири навивки, то той не е достатъчно ортопедичен и не изпълнява добре своите функции. Елите не допуска такива компромиси с качеството си. Останалите материали също са висoкокачествени – натурални кокосови вложки, латексиран термо филц с висока степен на изолация и термо вата вместо обикновена такава. Релефно капитонираните дамаски от луксозен белгийски памучен трикотаж. Той е проветрив, не задържа вредни микроорганизми и е приятен при докосване.

Еднолицевите матраци са с много стабилна основа и оребряване. Тяхната рамка е от пресована дървесина тип OSB и основа от смърч - най-здравия дървен материал. Рамката е оставена открита и сами можете да се убедите как изглежда тя.

Защо да изберем матраци Елите?

Най-вече заради тяхното високо качество, съчетано с привлекателна цена.

Как да изберем подходящия матрак?

Най-важният първи въпрос, който трябва да решите, е дали ви е необходим еднолицев или двулицев матрак. Това се определя от вида на леглото, както и от вашето желание. Двулицевите матраци се износват по-бавно, тъй като се ползват и от двете страни. Еднолицевите са често предпочитани, когато ще има закрепване с механизъм към леглото.

По-твърдите и стабилни матраци включват пяна, кокосова вложка или седемзонова пяна. По-меките модели са пружинните матраци, особено тези, съчетани с мемори пяна. Тук вече е най-добре да тествате различните модели и да изберете този, на който се чувствате оптимално добре.

От еднолицевите модели по-стабилните и твърди непружинни са Ерос, Родос, а от пружинните – подсилените модели като Гранд подсилен. По-меките еднолицеви са Соло – с пружинен пакет и мемори пяна, Леон – с пяна и мемори. Със средна твърдост са матарците Каре, Баланс, Зара. Най-луксозните модели Воуг и Визаж са с ненадминат комфорт за сън и почивка.

Двулицевите модели предлагат голямо разнообразие.

Екзотик е модел от пяна и кокос, подходящ за хора, които предпочитат твърди матраци.

Бордо Лукс е уникален модел от седемзонова пяна, който има пружиниращ ефект, без вътре да има пружини.

Меджикформ ви гарантира деликатно отпускане върху мемори пяна. Предлага се и във вариант с калъф с цип.

Престиж е висококачествен латексов матрак с десет години гаранция. Той също може да бъде изработен със сваляем калъф.

Двулицевият модел Конфор с пружини Бонел се предлага и във вариант подсилен с кокос и с напречни ленти от пяна, разположени между бонелите.

Най-висок клас са моделите Мегафлекс, Мегамини и Мегалатекс.