Екипът на Матраци ТЕД вярва, че светът около нас започва от самите нас. Това, което желаем и към което се стремим, се стараят да превоплатят в своите продукти. Техният принцип е да се опитат да запазят бъдещето по-чисто и по-светло за нашите деца. Компанията има екологични идеи, породени от загрижеността за природата. ТЕД е известна марка, отдавна наложена на българския пазар като синоним на качество. Постиженията й в областта на производството на продукти за спалнята са безспорни.

Компанията се старае да подходи по уникален индивидуален начин към всеки един от своите клиенти. Различните предпочитания оформят решението й да предлага много богата продуктова гама, каквато не се предлага от никой друг производител на българския пазар. Високо качество, съчетано с много добро обслужване на евентуално възникнали рекламации отличават ТЕД като лидер в отличното обслужване.

Основна продуктова гама на ТЕД са матраците с пружиния пакет Бонел и тези с индивидуални Покет пакетирани пружини. Компанията е внедрила и иновационна технология за пакетиране на матраците на рол пак за по-лесен транспорт и съхранение. Матраци ТЕД са с качество, доказано и от световно известни лаборатории като LGA Quali Test в Нюрнберг, Германия, където те получават максимума точки. Но най-важната оценка за ТЕД е тази на техните доволни клиенти.

Продуктите, които ТЕД БЕД предлага са Матраци, Луксозни легла, Ламелни рамки, както и много добавки за спалнята – спално бельо, възглавници и завивки. Диваните с механизъм тип клик клак и удобните фотьойли също допринасят за комфорта в дома.

Фабриката на ТЕД заема 22 000 кв. метра и се нарежда сред най-съвременните в цяла Европа. Всичко стартира през 1995 година с производството на първия еднолицев матрак ТЕД. След три години матраци ТЕД са сред първите три най-разпространени марки матраци у нас. През 2000-та година е изградена първата фабрика на 6000 кв. метра площ, с внедрени нови технологии и машини за производство от известни производители като Riedsa, Fides и др.

През 2002 година матракът ТЕД Милано получава заслужен Златен медал на Международния Панаир - Пловдив.

От 2003 година ТЕД успешно осъществява износ на Европейския пазар. Същата година Хотелско легло ТЕД печели златен медал на Международния Панаир в Пловдив за своите уникални качества на оптимална цена.

През 2004 награден на Панаира е фаворитът сред матраците – Фаворит S.

2005 година дава началото на Покет пружините (с индивидуално пакетирани пружинки) матраци в гамата на ТЕД.

През 2006 ТЕД е вече най-голямата фабрика за пружини пакети на Балканския полуостров. Напредва и технологията Мини Бонел, с която е завоюван поредния златен медал.

Фирмата инвестира в ролирането на матраци и това увеличава износа й за Румъния, Великобритания, Естония и други.

Златен медал получава спалното бельо на ТЕД.

През 2007 започва износът към Гърция и Холандия. Антистрес 7 е отличен, разбира се със златен медал.

2008 – Завършена е новата фабрика на ТЕД с най-съвременни технологии и системи за управление на процеса на производство. Тя вече е доказано сред водещите фабрики в Европа.

В гамата на ТЕД се появяват луксозната Скандинавска серия легла от най-висок клас.

Същата година Матраци ТЕД се представят за първи път на специализираното изложение IMM в КьолнСледва и участие в изложението Стокхолм Феър в Дания, Хеймтекстил във Франкфурт, Германия, iSaloni в Италия.

Компанията внедрява система SAP ERP за управление на производствените и управленски процеси. Та се постига по-лесна оптимизация на наличните ресурси.

През 2012 година е първото й участие на Международно изложение MOW в Германия. Износът вече е и към Хърватска, Чехия, Алжир, Кувейт, Япония.

2013 ТЕД стъпва на Азиатския пазар със специалн о разработена концепция, отразяваща спецификите там. Износ за Скандинавските държави, Италия, Австрия.

Внедрява се уникалната система ИТЪН Системс, чрез която отпада ръчния транспорт на стоки и материали, което води до увеличена ефективност на работния процес.

ТЕД е без съмнение водеща компания за производство на продукти за спалнята, позната не само у нас, но вече и по целия свят.