Меню
Количка

Матраци

Матраци в Memo.BG

Мислите си, че най-важното нещо е да изберете луксозна спалня за чудо и приказ? Разбира се, че подобно решение е от фундаментално значение за престоя ни у дома, но замислете се и за ролята на матрака, който трябва да е качествен във всички случаи. Прекарваме в леглото доста голяма част от живота си, около ⅓ от него, което е и основната причина да сме безкомпромисни в избора на легло и удобна основа, на която да легнем. 

Защо изборът на матрак е изключително важен

Всъщност, няма нищо по-важно от него. Той е нещото, от което зависи дали ще се наспиваме добре нощем и с какво благоразположение на духа ще се събуждаме сутрин. Той също така е и причината да изпитваме или не напрежение във врата и кръста, също както и гръбнака. Има не само принос за релакс усещането в леглото, но и за здравето ни, за това да не страдаме от болки в мускулите и костите след продължителната му употреба. Ако не си направим труда да изберем удобен матрак от най-висок клас, последиците за нас биха могли да бъдат наистина доста негативни:

     Хронично безсъние и сутрешна умора;

     Липса на концентрация и раздразнителност;

     Затруднено заспиване;

     Болки в гръбнака и врата;

     Тъмни кръгове под очите и видимо уморен вид;

     Изтощение и липса на енергия.

Сънят е здраве, а за да е той пълноценен, е нужно не само да инвестираме в хубаво легло, но и в качествена основа. Тук ще откриете най-добрите модели в разнообразни размери, така че изборът Ви да бъде точен.

Какви видове съществуват

Съвременните модели са доста по вид - еднолицеви, двулицеви, топ матраци, детски матраци, с мемори пяна, ортопедични, анатомични и др. Без значение дали ще вземете твърд или мек, воден или със специален хипоалергичен пълнеж, най-важното отново си остава добрата изработка.

На какво трябва да се обърне внимание при избора на матрак

Към покупката на подобен продукт за спалнята не бива да се подхожда емоционално. Задължително е да обърнем внимание на следните подробности:

     Има ли стабилна опора в определени зони от тялото;

     Налице ли е защита от акари, бактерии и гъбички;

     Какво е нивото на проветривост;

     Осигурена ли е защита от натрупване на прах;

     Какви са материалите за изработка - еко продуктите са за предпочитане;

     Какво включва предложената гаранция;

     И не на последно място - размерите, предназначението и цената.

Без значение по колко часа спим на вечер, е задължително да си осигурим основа за сън, която осигурява стабилна опора на тялото, защитава от акари и е точно толкова мека, колкото е необходимо. В онлайн магазин Memo.BG ще откриете много добри предложения - класни и обещано евтини. Разгледайте продуктите в раздела, част от които е и селекцията от надуваеми и водни легла на супер цени.  

Brand: Hegra Арт. №: bm20330009
Матрак Каприз - двулицев   Класически матрак, предлагащ удобство на много изгодна цена. Можете спокойно да се доверите на надеждната технология Бонел и допълнителните вложки, които правят матрака подходящ за всеки.    ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ:1. Пружинно ядро, технологията Бонел..
126,00 лв.
Brand: Sonata H Арт. №: bm29011754
Този тройно сгъваем матрак с пяна ще ви бъде полезен в различни ситуации, като неочаквани гости, летен пикник, къмпинг или други дейности. Матракът може да бъде сгънат, за да спестите повече пространство в апартамента или в спалнята, а също така лесно да го пренасяте. Плътният пълнеж от пяна е изклю..
268,50 лв.
Brand: Oni Арт. №: bm20520001
Състав:-Ядро: -пружинен пакет тип „Бонел“ с укрепващ борд от висококачествена полиуретанова пяна; -обемна омекотяваща вата; -иглонабит латексиран филц.-Рамка: изработена от широколистен дървен материал и HDF.-Калъф: Висококачествена дамаска с уютен цветен дизайн и стилен капитонаж от ..
199,00 лв.
Brand: Nani Арт. №: bm17030013
МАТРАК ПОНТОЕднолицев класически матрак   Еднолицев и ортопедичен, матракът е капитанорин и рамката му е от класически иглолистен материал и пяна с висока плътност на водна основа. Притежава отворена микроструктура и благодарение на полиоретана въздухът преминава във вътрешността без ..
169,00 лв.
Brand: TED Арт. №: bm20180070
Топ матрак Aloe Memo Flex  Искате да обновите стария матрак или търсите по-голям комфорт - новият топ матрак Алое Мемо Флексс ядро от полиуретанова пяна осигурява опора на тялото и оптимална термо регулация по време на сън. Слоят мемори пяна в прошивката следва контура на тялото и дав..
186,00 лв.
Brand: Kambo Арт. №: bm170700013
Прима - еднолицев   Устойчив матрак, който ще Ви предложи максимална опора на гръбначния стълб и цялото тяло. Вентилацията във вътрешността на матрака е оптимална, което се дължи на Бонел пакета, отворената микроклетъчна структура на пенополиуретана и нетъкания текстил. Дамаската е жакардо..
209,44 лв.
Brand: Blian Арт. №: bm19110043
Детски Матрак Sonata Softly, височина 8 см- Матрака е изработен от блоков материал Т 20- Висококачествена полиуретанова пяна с средна твърдост подходяща за деца с тежест до 80 кг.- Дамаската е щампована с детски мотиви - борд и хасе.- Избор на цвят и мотиви на дамската от 2 вида - за момче ..
53,00 лв.
Brand: Elite Арт. №: bm18100024
Еднолицев матрак Воуг, с Покет пружини и мемори пяна нека матракът Ви поглези и отпусне сетивата Ви    Ефектът на равномерното разпределение на натоварването по повърхността на матрака се дължи на отделните бонели, всеки поставен в свързани помежду си джобчета от нетъкан текстил,..
315,00 лв.
Brand: Sonata H Арт. №: bm29011753
Този тройно сгъваем матрак с пяна ще ви бъде полезен в различни ситуации, като неочаквани гости, летен пикник, къмпинг или други дейности. Матракът може да бъде сгънат, за да спестите повече пространство в апартамента или в спалнята, а също така лесно да го пренасяте. Плътният пълнеж от пяна е изклю..
283,50 лв.
Brand: Oni Арт. №: bm20520012
Състав:-Ядро: 4 см висококачествена пяна-Калъф: дамаска, капитонирана с полиестерна вата.Височина: 6 смГаранция: 2 години..
55,00 лв.
Brand: Sonata H Арт. №: bm29024598
Случвало ли ви се е да се дразните от пропастта между 2 единични легла? Моля, опитайте нашата удобна съединителна лента за матраци! С тази съединителна лента за матраци можете да превърнете 2 единични легла в 1 легло кралски размер, след което да се насладите на голямата зона за сън. Благодарение на..
103,50 лв.
Brand: Elite Арт. №: bm18100053
Топ матрак Кокосуниверсален топ матрак, подходящ за всеки от вас     Топ матракът има в себе си 30 милиметрово ядро от вплетени кокосови влакна. Кокосовите влакна предстaвляват устойчив материал, който способства топлообмена на тялото, подобрява циркулацията на въздуха и приятно ..
110,00 лв.
Brand: Nani Арт. №: bm17030016
КАСПИЯ ВИСКО ПОКЕТ СПРИНГMEMORY FOAM + POCKET SPRING В МАТРАК С ВГРАДЕНА РАМКА.   Матракът е еднолицев, ортопедичен, капитониран и с метална рамка, която е вградена, OSB дървена плоскост и pocket spring пакет. Към стабилността и здравината спокойно прибавяме комфорт, дъ..
407,00 лв.
Brand: Nani Арт. №: bm17030018
ТОП МАТРАК 8 СМТоп матрак матрак винаги готов за действие.   Ако имате стар или нов, но неудобен матрак или дюшек, може да разчитате на помощния матрак, който винаги е готов за действие. Матракът съчетава в себе си добри ортопедични характеристики - в сърцевината си е от полифлекс пяна, ко..
95,00 лв.
Brand: Hegra Арт. №: bm20330015
Матрак Стандарт - еднолицев    Матрак Стандарт е класически представител на своя клас - със система Бонел - със стоманени пружини - двойноконусни, термообработени за по-висока издръжливост, съчетаващи твърдостта, която да стабилизира тялото и анатомичността, която да му предостави необходи..
192,00 лв.
Brand: Genomax Арт. №: bm19090351
Матрак Бейси   Матрак Бейси е висококачествен матрак предназначен за младите потребители и е чудесен избор от новата им серия. Той е изграден от четиринадесет сантиметра специално ядро от полиуретaнова пяна с отворени клетки - sky cell. При нейното разработване беше взето под внимание да с..
179,00 лв.
Brand: Hegra Арт. №: bm20330030
Детски матрак Хегра Джуниър анатомик, без цип Продуктите от колекция Джуниър са разработени и направени с много любов, като са съобразени с особенностите на детската физика. Избирайки такъв матрак за Вашето дете вие трябва да сте сигурни, че му осигурявате удобно място за сън. Сънят е много ..
101,00 лв.
Brand: Genomax Арт. №: bm20090516
Матрак Felia Plus Еднолицев матрак с пружинен пакет Бонел, съставен от спираловидни пружини. Всеки ред пружини лежи върху два детайла, за да няма усукване на бонела, обезшумяваща латексова вата и sky cell пяна 2см. Висококачествената дамаска от нетъкан текстил е капитон..
196,00 лв.
Brand: Nani Арт. №: bm17030021
Детски матрак НАНИ, с две възгланици, сваляем калъф, антибактериален Детски матрак НАНИ се отличава с изискан дизайн и високо качество на изработката. Всички вложени в изделието материали са съобразени с нуждите на подрастващия детски организъм. Моделът се характеризира и с висока експлоатацио..
120,00 лв.
Brand: Elite Арт. №: bm18100026
Еднолицев матрак Зара, с покет пружиниотпуснете всяка частица на тялото и се оставете на усещането    Блокът от отделни бонели, всеки поставен в свързани помежду си джобчета от нетъкан текстил, реагиращи независимо при натиск, позволява на матрака да даде на всяка част тялото Ви сигур..
260,00 лв.
Brand: Oni Арт. №: bm20520002
Състав:-Ядро: 10 см високоеластична полиуретанова пяна.-Рамка: изработена от широколистен дървен материал и HDF.-Калъф: Висококачествена дамаска с уютен цветен дизайн и стилен капитонаж от полиестерна вата и борд от жакардов плат.-Вентилационни клапи за по-добра циркулация на въздуха-Текстилни дръжк..
189,00 лв.
Brand: Blian Арт. №: bm18110018
Топ матрак Зеро   Двулицев топ матрак с анатомична пяна и средна твърдост. Основната му функция е да подобри и промени характеристиките на матрака Ви. Но също така и ще обнови интериора на спалнята Ви. Обща височина на матрака 5 см.   Топ Матракът ще запази за по дълго вашият мат..
83,00 лв.
Brand: Nani Арт. №: bm18030031
Матрак ПОНТО МЕМОРИ Еднолицевия матрак Понто Мемори е съчетал класика и иновации.Надеждна конструкция с ядро от устойчива на деформации пяна Kovafoam,която гарантира стабилна опора и термоактивна мемори пяна в контактната с тялото зонадопринася за пълноценна почивка като облекчава точките ..
214,00 лв.
Brand: Genomax Арт. №: bm20090533
Топ матрак с високоеластична пянаЯдрото на матрака е изработено от високоеластична пяна, структурата е дишаща.Удобството на Вашето обикновено легло може чувствително да се подобри, с помощта на една лесна и достъпна стъпка, а именно поставянето на топ матрак.Височина - 6 смПредлага се и вариант с ци..
65,10 лв.
Brand: Sonata H Арт. №: bm29033583
Този изключително удобен мега шезлонг от Intex ще бъде център на вниманието във всяка стая! Изработен от изкуствена кожа с флокирано кадифено покритие, шезлонгът е мек на допир. Проектиран с вдлъбната и контурирана форма, той може перфектно да приляга на тялото ви за максимален комфорт. Дългата седа..
163,50 лв.
Brand: Nani Арт. №: bm17030014
КАСПИЯ НОРМАЛ - ЕДНОЛИЦЕВ МАТРАККласически модел с високо качество   Моделът е класически, анатомичен матрак с Бонел пакет, двойно конусни пружини и метална рамка, дървесна плоскост OSB и капитониран калъф. Във всеки ъгъл на рамката има монтирани трупчета за захващане към повдигащия механи..
257,00 лв.
Brand: Blian Арт. №: bm18110021
Топ Матрак Релакс от memo.bgПрекрасен топ матрак от дишаща профилирана пяна и мека дамаска с Алое Вера. Перфектна антибактериална защита и мекота във вашия дом. Има перфектен масажен ефект, който подобрява отпускането на тялото по време на сън и почивка. Проветривата 3D Мрежа го прави хигиеничен и п..
88,00 лв.
Brand: Nani Арт. №: bm17030015
КАСПИЯ ПОКЕТ СПРИНГPOCKET SPRING ТЕХНОЛОГИЯТА И В ЕДНОЛИЦЕВ ВАРИАНТ.   Матракът е ортопедичен, еднолицев, капитониран с метална рамка, която е вградена, OSB дървесна плоскост и pocket spring пакет. Освен здравина и стабилност, рамката притежава комфорт, който се дължи на многото индив..
322,00 лв.
Brand: Blian Арт. №: bm18110017
Топ матрак Слим падСлим пад е комбинация от две капитонирани части, всяка от които прошита с 2 см дишаща BodyCare пяна.Продукта е създаден с цел да коригира леко усещането на матрака, както и да придаде един нов изглед на спалнята Ви. Красив класически дизайн, с ластици в долната част, за по-ст..
77,00 лв.
Brand: Kambo Арт. №: bm170700001
Прима - двулицев матрак   Устойчив матрак, който ще Ви предложи максимална опора на гръбначния стълб и цялото тяло. Вентилацията във вътрешността на матрака е оптимална, което се дължи на Бонел пакета, отворената микроклетъчна структура на пенополиуретана и нетъкания текстил. Също така е в..
209,44 лв.
Brand: Blian Арт. №: bm18110003
Зеро - двулицев матрак    Удобен двулицев матрак от пяна с отлично качество. Нейната пореста структура позволява дишане и непрестанно вентилиране на матрака, което гарантира не само спокоен, но и здравословен сън. Матрак Зеро е обвит от мек висококачествен калъф, който лесно може да б..
177,00 лв.
Brand: Hegra Арт. №: bm20330029
Детски матрак Хегра Джуниър анатомик, с цип  Продуктите от колекция Джуниър са разработени и направени с много любов, като са съобразени с особенностите на детската физика. Избирайки такъв матрак за Вашето дете вие трябва да сте сигурни, че му осигурявате удобно място за сън. Сънят е мн..
110,00 лв.
Brand: TED Арт. №: bm19180019
Матрак Aloe Sleep Care Матрак с ядро от полиуретанова пяна, специално създаден за любителите на непружинни матраци. Гъвкава опора с приятен масажиращ ефект разпределя тежестта на тялото равномерно. Иновативна 3D мрежа позволява по-лесен достъп на въздух до едната от повърхностите на матрака и с..
473,00 лв.
Brand: Blian Арт. №: bm18110020
Топ Медикал - двулицев топ матрак    Топ матрак Топ Медикал е специализиран медицински модел - използва се от болници, санаториуми и хосписи. Тъмен цвят, предполага по-слабо замърсяване.Характеристика:Полиуретанова пяна с висока плътност и покритие от непромокаем плат, който лесно се почис..
115,00 лв.
Brand: Oni Арт. №: bm20520015
Състав:-Ядро: 5 см 3D едностранно профилирана полиуретанова пяна-Калъф: дамаска, капитонирана с полиестерна вата.Височина: 7 смГаранция: 2 години..
59,00 лв.
Brand: Elite Арт. №: bm18100029
Еднолицев матрак Леон - дунапрен с мемориотдайте се на космическо усещанеБезпружинен, ортопедичен матрак, притежаващ анатомични свойства, една доказано успешна комбинация между полиуретана, характерен със средната си твърдост в дълбочина и нежната повърхност от мемори пяна.Запомнящият ефект на мемор..
315,00 лв.
Brand: Blian Арт. №: bm18110019
Топ матрак КласикМекота и повишена елaстичност отличават Топ Матрак Класик от новата колекция на Матраци Блян. Антиалергичен, антиакарен и незадържащ вредни прахови частици.Височина 7 смГаранция 2 годиниСтепен на твърдост: МекХарактеристика:BodyCare® с повишена еластичностпрошит текстил с полиу..
138,00 лв.
Brand: Genomax Арт. №: bm20090525
Бебешки матрак Бейси, полиуретенова пяна SkycellОписаниеЯдро: Полиуретанова пяна Skycell.Дамаска: Памучна с пъстроцветни детски десени.Височина 12 +/- 1 cm.Гаранция: 2 години!..
69,00 лв.
Brand: Paradise Арт. №: bm18170002
Матрак Classic Bonell еднолицевОписание:Модел Класик е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Ядрото е направено от пружинен пакет Bonnell System. Тази система е направена по доказала се с времето технология и гарантира добри експлоата..
194,00 лв.
Показани са от 1 до 40 от 443 резултата (12 страници)