memo.bg - матраци и мебели

phone2

Вход Регистрация

Влезте във вашия акаунт

Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Количка (0)

Общи условия

Общи условия

Внимателно прочетете тези Общи условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уебсайт, се счита, че приемате и сте съгласни с посочените Общи условия.Настоящите общи условия са публикувани на български и английски език.

Настоящите общи условия съдържат рамков договор за покупко-продажба между memo.bg, от една страна и лицето, което е изявило по електронен път в уебсайта http://memo.bg съгласие с Общите условия, наречено по-долу за краткост Клиент, от друга.

ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ

При тълкуването и прилагане на настоящите Общи условия, посочените по-долу термини и изрази имат следното значение:

Уебсайт/сайт е обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол и съдържащо файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси.

Нет Портал ЕООД е търговското дружество, със седалище и адрес на управление гр. Плевен, ул. ул Св. Св. Кирил и Метдодий 11, ап.4 , вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК:202948059, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

memo.bg (www.memo.bg) е уебсайт за електронна търговия, който е съставна и обособена част от Нет Портал ЕООД - виртуален информационен ресурс в интернет за продажба на стоки от разстояние, които се доставят след изричното им заявяване от страна на клиента.

  Клиент е всяко физическо лице, навършило 18 години или юридическо лице, които са приели настоящите Общи условия.

  Профил е обособена част от www.memo.bg, съдържаща информация за клиентa, предоставена от него при регистрацията му и съхранявана от memo.bg, като достъпът до клиентския профил се осъществява чрез въвеждане на потребителско име и парола. Профилът дава възможност на клиента да разглежда и редактира своите данни, въведени при регистрацията, адресите за доставка, да прави заявки за закупуване на стоки от интернет-страницата за електронна търговия www.memo.bg, да променя паролата си за достъп.

„Потребителско име” е избран от клиента уникален код от букви и/или цифри, посредством които той се индивидуализира в www.memo.bg.

  Парола е избран от клиента код от букви и/или цифри, който заедно с потребителското име го индивидуализира и му предоставя възможността да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите в www.memo.bg стоки.

Производител е всяко физическо или юридическо лице, което по занятие произвежда стоки в завършен вид като поставя върху стоката, опаковката й или върху техническата или търговската документация за нея своето име или фирма, свой производствен или друг отличителен знак.

Опаковка са всякакви приспособления или материали, които са годни да изпълняват функцията да съдържат и съхраняват различни стоки, предлагани пряко на клиента.

Линк (Електронна препратка) е връзка, обозначена в определена интернет страница, която позволява автоматизирано препращане към друга интернет страница, информационен ресурс или обект чрез стандартизирани протоколи.

Интернет страница е съставна и обособена част от уебсайт.

ПРЕДМЕТ

Настоящият документ съдържа Общи условия на договора за покупко-продажба от разстояние, които уреждат взаимоотношенията между Нет Портал ЕООД със седалище и адрес на управление гр. Плевен, ул. ул Св. Св. Кирил и Метдодий 11, ап.4 , вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК: 202948059, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (наричан по-долу memo.bg) от една страна и клиентът на електронни (интернет) страници и услуги, съгласил се с настоящите Общи условия, наречен клиент, от друга страна, намиращи се на домейн www.memo.bg (наричан за краткост уебсайт), във връзка със закупуването на предлагани чрез www.memo.bg електронен магазин, стоки.

Тези условия обвързват всички клиенти. Използвайки платформата на memo.bg и с натискането на всеки един обект, линк (електронна препратка) или бутон, разположени на страниците на memo.bg, клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези Общи условия.

Настоящите Общи условия могат да бъдат променяни едностранно от memo.bg. При извършване на промени в Общите условия, memo.bg се задължава да публикува новите Общи условия в http://memo.bg и да напише датата, на която са актуализирани. memo.bg съветва своите клиенти периодично да преглеждат актуалните в момента Общи условия, защото те са обвързващи за тях.

memo.bg продава и доставя на клиента предлаганите в http://memo.bg и поръчани от него стоки след регистрация, отправяне на заявкапо e-mail или устно и плащане на съответната цена, при стриктно спазване от страна на клиента на настоящите Общи условия.

РЕГИСТРАЦИЯ

При попълване на он-лайн регистрационната форма клиентът е длъжен да представи пълни и верни данни относно самоличността си. Клиентът декларира, че данните, които предоставя, са верни, пълни и точни и ще ги актуализира своевременно при промяна. Необходимо е да си избере и парола.

След като се регистрира успешно, клиентът, при всяка отделна поръчка, има възможност да коригира телефон за контакт и адрес за доставка, както и да посочи трето лице - представител, който да приеме поръчката (тази информация може да се допълни в поле други особености). С отбелязване на отметка Съгласен съм с условията, която се намира под текста полето повтори парола, клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема. Електронното изявление, изпратено от клиента се съхранява от memo.bg.

КАК СТАВА РЕГИСТРАЦИЯТА?

За да се регистрирате в memo.bg, трябва да попълните формата за регистрация която се намира в горния десен ъгъл на сайта – натискате Регистрация. След като се отвори формата за регистрация срещу всяко от полетата е отбелязано какви данни трябва да се попълнят в него. След като се уверите, че сте попълнили вярно и точно информацията за Вас в полетата и сте се запознали и сте съгласни с Общите условия на сайта, отбелязвате с отметка Съгласен съм с условията и натискате бутона Запази Следва да получите e-mail с линк за потвърждение на които трябва да кликнете за да може да се активира профила.

След като се регистрирате, можете да влезете във Вашия профил с вече избраните потребителско име и парола, като ги въведете в полетата на съседния бутон Вход. Ако желаете браузъра да запомни потребителското име и парола за този сайт натиснете отметката Запомни ме. Накрая натискате бутона „Вход“. В случаи ,че сте забравили потребителското име или парола в долната част на прозорчето има препратки които ще Ви отведат към друга страница. Там трябва да въведете Е-мейл адрес и да натиснете бутона Изпрати. Не след дълго ще получите Е-мейл с данните за Вход.

За удобство на потребителите от memo.bg смедали възможност на клиента да пазарува от Уебсайта без да има Регистрация, като попълни On-line поръчка като Гост.

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

memo.bg има право да събира и използва информация за своите клиенти, след като те се регистриратили попълнят данните си към поръчката. С изразяване на съгласие с настоящите Общи условия, клиентът се съгласява информацията за него да бъде обработвана по предвидения в тях ред. Нет Портал ЕООД има право да използва всеки регистриран e-mail за изпращане на маркетинг информация от всякакъв характер, което включва промоции, презентации на продукти и услуги, електронен бюлетин. За да не получавате маркетинг информация трябва да поръчвате избраните продуктите като Гост.

memo.bg се задължава да съхранява и да не разпространява данните, предоставени от клиента при регистрацията и представляващи лични данни по смисъла на ЗЗЛД и да ги използва единствено за обслужването му. Предоставената информация от клиента се използва за приемане и изпълнение на поръчки, услуги и оферти, персонализиране на промоционални оферти и връзка с клиентите за потвърждаване и изпълнение на поръчката. memo.bg гарантира, че данните на клиента няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните, освен в случаите, когато е получил изрично съгласие от клиента при регистрацията или по-късно, информацията е изискана от държавни органи, които са упълномощени за това и в други предвидени от закона случаи.

Клиентският акаунт на конкретен клиент може да бъде изтрит от базата данни на memo.bg, заедно с прилежащите към него данни, по всяко време при желание от страна на клиента, изразено в писмен вид.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СТОКИТЕ

memo.bg публикува описание на основните характеристики и изображение на всяка стока, продажната цена, с включен ДДС, информация за начините за плащане и доставка.

memo.bg не носи отговорност при невярност на посочената от производителя информация за характеристиките на стоката.

ПРОМЯНА НА ЦЕНИ НА СТОКИ

memo.bg има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на клиентите. Клиентът е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, memo.bg има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обезщетение по никакъв начин на клиента, освен да възстанови сумите, платени от клиента, ако има такива. Съобщението за намалени цени е с поставяне на знак -% в десния горен ъгъл на снимката на артикула. След като натиснете Детайли за продукта цената е изписана в дясно от снимката, а в падащи менюта са размерите и цените спрямо рамера.След влизане в потребителската кошница, старата цена е зачертана и под нея се вижда новата цена. Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, memo.bg си запазва правото да прави всякакви промоции и отстъпки за своите клиенти.

ПОРЪЧКА/ ЗАЯВКА ЗА ПОКУПКА

Клиентът получава достъп до формата за заявка за покупка на стока (потребителска кошница).Поръчките се приемат от уебсайта 24 часа в денонощието, включително в почивните дни и в дните на официалните празници. Клиентът определя вида и количеството на стоките, преглежда избраните стоки и техните цени. Преди финализиране на поръчката, клиентът има възможност, освен да види горепосочените данни, да избере адрес за доставка и начин на плащане, както и да напише пояснителна информация. Клиентът потвърждава заявката и тя се счита за извършена чрез натискане на виртуален бутон Направи поръчка. След финализирането на поръчката, на посочения телефон, клиентът получава потвърждение на заявката със същата информация. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на наличност, изпращане и др.) клиентът ще бъде уведомяван от оператор по телефон.

НАЧИНИ НА ПОРЪЧКА

Поръчки може да направите по следните начини:

1.Бърза поръчка на телефон 0885 999 838

Ако желаете да поръчате веднага продуктите, които сте избрали, може да го направите по телефона. Оператор на memo.bg ще отговори на всички въпроси свързани с поръчката, като е нужно единствено да продиктувате име , адрес за доставка и телефон за връзка. Важно е да знаете, че при този тип поръчка Оператор ще направи вместо Вас On-line поръчка. Това означава, че Вие автоматично сте приели общите условия на сайта от което следва, че по ваше желание може да се запознаете предварително с тях. Поръчки по телефон се приемат всеки ден от 9:30 до 18:00. Ако се обадите извън работно време или поради някаква причина не успеете да се свържете с оператор, ние ще Ви потърсим при първа възможност.

2.Бърза поръчка на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако предпочитате да поръчате по e-mail, изпратете име и фамилия, адрес за доставка, името на продукта с неговите размери и мобилен телефон за връзка на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Важно е да знаете, че при този тип поръчка Оператор ще направи вместо Вас On-line поръчка след което ще получите e-mail с номер на поръчката и опис на всички избрани от вас продукти. Това означава, че Вие автоматично сте приели общите условия на сайта от което следва, че по ваше желание може да се запознаете предварително с тях. При първа възможност ние ще се свържем с вас за да уточним всичко свързано с поръчката.

3.On-line поръчка като Гост или чрез Регистрация.

4.На изплащане с стоков кредит чрез кредитна компания. 

ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА

Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти и цената за тяхната доставка. Всички цени са в български лева с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.

Указаните цени на отделните стоки са за единично количество и не включват разходите за доставката. Към цената на поръчката допълнително се добавя и цена за доставка, която е на стоиност посочена от консултант на memo.bg като същите се явяват разход за куриер.

ДОСТАВКА

Доставката е платена и се определя според ценовите условия на куриера. Всички цени са в левове с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Доставката на всички продукти се извършва до входа на адреса. Възможно е качване на стоките с предварителна уговорка от страна на клиента.

  

СРОКОВЕ ЗА ДОСТАВКА

Срокът за доставка е от 1 до 30 дни работни в зависимост от складовите наличности и производителя. В повечето случеи матракът идва за 10 дена про вас. При поръчка на нестандартни размери срокът за доставка се договаря допълнително.

Ако поръчаният от клиента продукт не може да бъде доставен, memo.bg ще се свърже лично с клиента, като използва данните за контакт, посочени при регистрацията.

В случай, че поръчката е направена в почивен или празничен ден, срокът за доставка започва да тече от първия работен ден, следващ деня, в който е направена поръчката.

Клиентът, при потвърждаване на поръчката от страна на memo.bg, бива уведомяван относно наличността на поръчаната от него стока и срока, за който може да бъде доставена.

Стоката се доставя подходящо опакована съобразно вида й и транспорта за доставка.

ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА

Стоката се предава на клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на клиента. При предаване на стоката клиентът или третото лице подписва придружаващите я документи. В случай, че клиентът не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, memo.bg се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема и всички допълнителни разходи по доставката. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

ВЪЗМОЖНИ ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на поръчката може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност. В този случай ще бъде установен контакт с клиента в най-кратък срок.

2. Не е извършено плащане или забавяне на плащането от страна на клиента. В тези случаи поръчката няма да бъде изпълнена, докато не се осъществи плащането. Изключение прави случаят, в който е избран начин на плащане при доставка (с наложен платеж).

3. Клиентът е посочил грешен или непълен адрес за доставка и/ или не е посочил представител, който да получи поръчката. В този случай memo.bg се опитва да се свърже с клиента на посочения телефон или e-mail (ако са посочени такива и са верни) и уточнява условията, при които ще бъде потвърдена и извършена поръчката.

4. Липса на телефон за контакт с клиента. Поръчката няма да бъде задвижена, поради невъзможност за потвърждаването й.

При възникване на проблеми с доставката по вина на магазина, всички допълнителни разходи са за сметка на магазина. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за сметка на клиента.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

1. Плащане при доставката чрез Паричен пощенски преводи

   При този метод Вие заплащате дължимата сума на куриера при получаване на стоката. 

2. чрез Банков Превод

   След като изберете продуктите Вие превеждате дължимата сума от избрано за Вас място по нашата банкова сметка. Всички поръчки които са на стойност над 50 лв имат безплатна доставка. За поръчките на стойност под 50 лева се добавят единствено 5 лева като същите се явяват като част от разходите за куриер. Всяка поръчка има индивидуален номер които следва да бъде записан в основанието за плащане.

Банкова сметка: Уникредит Булбанк

BIC: UNCRBGSF

IBAN : BG45UNCR70001522991701

Основание за плащане: Онлайн поръчка /……номер на поръчката……

3. Плащане чрез системата на ePay

   С системата има възможност за плащане чрез всички видове които се предлагат от ePay и Easy Pay:

 - Чрез Микросметка - предварително създадена в ePay

 - В брой на каса на Easy Pay 

 - Има възможност за банков превод чрез каса на Easy Pay

 - Плащане през банкомат по указаният начин.

4. Плащане чрез каса на Easy Pay

   Плащане чрез кода на каса на  Easy Pay.

5. Поръчка на изплащане

Метода на изплащане е възможен за всички суми над 150 лв. Проверката се извършва чрез TBI Bank или УниКредит Булбанк. Фирма Нет Портал ЕООД е регистрирана като администратор на лични данни и има удостоверение от Комисия за защита на личните данни и си запазва правото да провери за вариант на изплащане чрез друга кредитна компания. При извършване на сделка чрез кредитна компания важат правилата на конкретната кредитна компания.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ

Потребителят може да се откаже от договора като върне закупена посредством САЙТА стока в 14 дневен срок от датата на доставката. Потребителят не е длъжен да посочва причина за това. В същия срок потребителят може да замени закупената стока.

Връщането се извършва чрез изпращане с куриер на стоката на адреса на ДОСТАВЧИКА, за сметка на потребителя.

Потребителят е длъжен да съхранява получените от доставчика стоки, тяхното качество и безопасност, до изтичане на срока за упражняване на правото за връщането им. Не се приемат за рекламация стоки, които са с нарушена етикеция, оригинална опаковка, качество или по които има следи от носене (ползване).

В случай на отказ от договора, доставчикът възстановява на потребителя платената цена в 30 дневен срок от упражняване на правото на отказ и връщането на стоката, по банкова сметка, посочена от потребителя.

При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането, в 30 дневен срок от упражняване на правото на отказ и връщането на стоката.

Върнатата чрез куриер стока се преглежда, при отварянето на пратката, от комисия в състав от трима души.Констатацията на комисията за състоянието на стоката е обвързваща за страните.

При получаване на пратката, клиентът следва да провери съдържанието на пакета за съответствие на изпратената стока с подадената заявка.

При констатирани нарушения във външния вид на стоката, клиентът следва да се обърне към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

ДРУГИ

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочените телефони, e-mail и формата за контакт.

 

ГАРАНЦИЯ

Всички продукти, изложени в memo.bg съдържат информация за срока на гаранцията, като при доставката ще получите Гаранционна карта. Там, където не е описана гаранция на страницата, това означава, че производителят не е предвидил такава за дадената стока. Срокът на Гаранционната карта започва да тече от датата на изпращане по куриер. Всеки от производителите има различни гаранционни условия, с които следва да се запознаете и съобразите преди разопаковането на всеки продукт. За да бъде валидна Гаранционната карта следва да обърнете внимание на следните неща:

-              Регистрация на продукта , но само ако се изисква такава от производителят

-              Инструкция за разопаковане

-              Правила за употреба и съхранение

-              Условия на гаранцията

При покупка на продукти онлайн от memo.bg, за да бъде призната гаранцията на продукта, гаранционната карта задължително трябва да бъде съпътствана от касов бон или (копие на касовият бон), издаден на датата на направената от вас поръчка. В противен случай гаранцията няма да бъде призната от производителите! При пазаруване онлайн задължително изисквайте документ за покупката!