Меню
Количка

Бойлери

Бойлери в Memo.BG

Този уред от дълги години е един от най-употребяваните в банята. И, ако сега сте на път да закупите нов, или просто да замените стария с по-енергоспестяващ и практичен, ние от онлайн магазин Memo.BG ще Ви дадем правилните отговори. Ако отдавна се лутате във въпроси, защо топлата вода свършва още при пускането и, не се притеснявайте има отговор.

Може би, причината се дължи на това, че бойлера е за смяна и вече е събрал ръжда или пък е корозирал и не работи с оптимални параметри. Затова в днешните няколко реда ще Ви дадем страхотни идеи преди да закупите новият си бойлер.

Разлика между хоризонтален и вертикален бойлер

Преди всичко трябва да се запознаете с основните разлики на моделите, за да бъде избора Ви най-правилен. С други думи избора между двата модела основно се базира на предвиденото му място за монтиране:

     Хоризонтален модел - няма точен отговор има ли недостатъци този модел, защото недостатъците за един, е са предимства за друг. Ако изберете този вид, ще спечелите от място, защото се монтира високо на стената или тавана;

     Вертикален модел - Този модел е по-разпространен и предпочитан. При монтаж е важно да определите дебелината на стената, на която го монтирате и обема на бойлера, най-познатият е 80 литровият.

При избора трябва единствено да се съобразите със собствените и желания. Пресметнете добре пространството в мокрото помещение и действайте.

Как да направим правилния избор

Вече споменахме, към кои основни характеристики трябва да се придържате при избора на хоризонтален или вертикален бойлер. Но има и още някои неща, на които трябва да обърнем внимание, като обем на работа, енергоспестяване и не на последно място дизайн:

     Обемен или проточен - обемните видове изискват повече време за загряване на водата, но пък имат функцията да запазват водата по-дълго топла,заради изолацията си. А проточните, осигуряват бързо загряване. По компактни са и с висока мощност, което ги прави по-малко енергоефективни;

     Неръждаем или емайлиран - ще започнем от  основната разлика и тя е цената. Моделите, които са неръждаеми са в пъти по-скъпи от емайлираните;

     Ток или газ - газовите модели са много по-икономични от тези на ток. Изработени са с функция за безопасност, което не позволява да нарушат функцията си при прекъснат контакт с газовата горелка;

     Начин на експлоатация - сигурно си задавате въпроса непрестанно ли трябва да е включен? Отговорът е, че разлика има, от това се определя мощността на нагревателя и термоизолацията. Ако е включен постоянно, изберете по-мощен модел.

В заключение можем да кажем да се доверите на вече научените характеристики и на желанията си. Съобразете мястото с което разполагате и правилният избор сам ще стигне до Вас.  

Brand: Tesy Арт. №: bm07601351
ЕНЕРГИЙНО-ЕФЕКТИВЕН: Eнергиен клас В - най-високият енергиен клас при електрически бойлери над 50 л РЕЖИМ ECO SMART: В зависимост от Вашите навици,  BelliSlimo изработва собствен алгоритъм на работа  като Ви осигурява достатъчно топла вода,  когато  се нуждаете..
875,59 лв.
Brand: Tesy Арт. №: bm07603842
ЕНЕРГИЙНО-ЕФЕКТИВЕН: Eнергиен клас В - най-високият енергиен клас при електрически бойлери над 50 лРЕЖИМ ECO SMART: В зависимост от Вашите навици,  BelliSlimo изработва собствен алгоритъм на работа  като Ви осигурява достатъчно топла вода,  когато  се нуждаете от неяБЪРЗ ПЪР..
996,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07604116
ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ,  СИГУРЕН, С ДЪЛЪГ ЖИВОТ• ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ – с минимални топлинни загуби, благодарение на перфектна топлоизолация от плътен ЕКО пенополиуретан;• ДЪЛЪГ ЖИВОТ - иновативна формула износоустойчив циркониев емайл и антикорозионна катодна защита;• С..
226,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07601069
ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ,  СИГУРЕН, С ДЪЛЪГ ЖИВОТ• ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ – с минимални топлинни загуби, благодарение на перфектна топлоизолация от плътен ЕКО пенополиуретан;• ДЪЛЪГ ЖИВОТ - иновативна формула износоустойчив циркониев емайл и антикорозионна катодна защита;&bu..
226,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07604137
- Сухият керамичен нагревател е класическа технология, доказала надеждността си в продължение на десетилетия;- Моделът е адаптиран за работа с високо минерализирана или твърда вода;- Керамичният нагревателен елемент е разположен в защитна втулка и няма директен контакт с водата;- Лесна поддръжка и о..
820,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07604228
НЕРЪЖДАЕМ ВОДОСЪДЪРЖАТЕЛ. ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ,  СИГУРЕН, С ДЪЛЪГ ЖИВОТ• ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ -топлоизолация с дебелина над 35 mm от ново поколение полиуретанова система Closed-cells от групата на HFO (хидрофлуороолифините). Тя гарантира минимални топлинни..
1 770,99 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07604138
- Сигурен - с уникална шест степенна защита;- С дълъг живот – водосъдържателят е с покритие от устойчив на високи температури  емайл с повишено съдържание на цирконий (Zr);- Икономични – топлоизолация от ново поколение полиуретанова система Closed-cells от групата на HFO (хидрофлуор..
325,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07601174
• ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ – с минимални топлинни загуби, благодарение на перфектна топлоизолация от плътен ЕКО пенополиуретан;• ДЪЛЪГ ЖИВОТ - иновативна формула износоустойчив циркониев емайл и антикорозионна катодна защита;• СИГУРЕН –  с надеждна шест степенна защита;• ..
204,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07604141
- Със стилен дизайн;- Сигурни - с уникална шест степенна защита;- С дълъг живот – водосъдържателят е с покритие от устойчив на високи температури  емайл с повишено съдържание на цирконий (Zr);- Икономични – топлоизолация с дебелина над 33 mm от ново поколение полиуретанова система C..
329,99 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07601176
• ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ - топлоизолация с дебелина над 33 mm от ново поколение полиуретанова система Closed-cells от групата на HFO (хидрофлуороолифините). Тя гарантира минимални топлинни загуби и пести средства;• С ДЪЛЪГ ЖИВОТ - водосъдържател от неръждаема хром-никелова легирана стомана AISI 3..
769,99 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07600577
• ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ - плътната изолация от безфреонов пенополиуретан с дебелина 35 мм осигурява  изключително ниски топлинни загуби и пести средства• С ДЪЛЪГ ЖИВОТ – водосъдържател с покритие от износоустойчив циркониев емайл и два магнезиеви протектора за оптимална защита от коро..
395,99 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07600776
• ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ - плътната изолация от безфреонов пенополиуретан с дебелина 35 мм осигурява  изключително ниски топлинни загуби и пести средства• С ДЪЛЪГ ЖИВОТ – водосъдържател с покритие от износоустойчив циркониев емайл и два магнезиеви протектора за оптимална защита от коро..
395,99 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07601178
  ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ - плътната изолация от безфреонов пенополиуретан с дебелина 35 мм осигурява  изключително ниски топлинни загуби и пести средства; С ДЪЛЪГ ЖИВОТ – водосъдържател с покритие от износоустойчив циркониев емайл и два магнезиеви протектора за оптимална защита..
428,99 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07601792
Новият бойлер за универсален монтаж ЕЛДОМ осигурява гъвкави възможности за инсталация според потребностите – както за вертикален, така и за хоризонтален монтаж на стена.При хоризонтален монтаж - тръби и ел част трябва да са в ляво- Иновативна конструкция, позволяваща отлично смесване на водата..
424,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07604227
НЕРЪЖДАЕМ ВОДОСЪДЪРЖАТЕЛ ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ,  СИГУРЕН, С ДЪЛЪГ ЖИВОТ• ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩ - топлоизолация с дебелина над 33 mm от ново поколение полиуретанова система Closed-cells от групата на HFO (хидрофлуороолифините). Тя гарантира минимални топлинни загуби и пести средства;• С ДЪЛЪГ ..
644,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07601177
Сухият керамичен нагревател е класическа технология, доказала надеждността си в продължение на десетилетия; Моделът е адаптиран за работа с високо минерализирана или твърда вода; Керамичният нагревателен елемент е разположен в защитна втулка и няма директен контакт с водата; Лесна п..
424,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07604133
- Сухият керамичен нагревател е класическа технология, доказала надеждността си в продължение на десетилетия;- Моделът е адаптиран за работа с високо минерализирана или твърда вода;- Керамичният нагревателен елемент е разположен в защитна втулка и няма директен контакт с водата;- Лесна поддръжка и о..
413,59 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07603851
•  Два сухи тръбни нагревателя - нагревателният елемент не е в директен контакт с водата, а се монтира плътно в тънка метална тръба, емайлирана заедно с фланеца на водосъдържателя.  Липсата на варовикови отлагания върху нагревателя и цялата вътрешна повърхност на водосъдържа..
373,99 лв.
Brand: Елдом Арт. №: bm07603766
ЕРГОСПЕСТЯВАЩ - топлоизолация с дебелина над 33 mm от ново поколение полиуретанова система Closed-cells от групата на HFO (хидрофлуороолифините). Тя гарантира минимални топлинни загуби и пести средства;• Неръждаем водосъдържател;• СИГУРЕН - с уникална шест степенна защита;• ..
710,59 лв.
Показани са от 1 до 40 от 99 резултата (3 страници)